• Wij krijgen dagelijks heel veel berichtjes/mailtjes/telefoontjes met de vraag of wij puppies beschikbaar hebben.
  • Door de vele aanvragen kunnen wij niet gelijk iedereen beantwoorden.
  • Wij zullen binnenkort de mailtjes die wij hebben ontvangen in behandeling nemen, en bij de mensen waarbij wij een goed gevoel bij hebben zullen we contact mee opnemen voor een eventuele kennismaking.
  • Onze pups gaan NIET zomaar naar iedereen toe. Wij zullen met veel zorg een goed en gouden mandje uitzoeken waar wij eisen aan stellen.
  • Hiervoor jullie begrip.

Een oproep aan toekomstige ouders van puppy' s!!

Op elke Facebook groep zoeken mensen al maanden pups en het stopt niet...!De vraag stijgt...Voor sommigen heb je geen tijd om op je pup te wachten...En dan lees je steeds meer berichten zoals:9 weken - ik slaap niet hij huilt...10 weken - nog steeds plassen in het appartement...12 weken - hij bijt ons - beschadigt meubels etc etc...Wat is er mis? Heb je niet nagedacht over de inzet van een puppy De pups zijn schattig - daar gaat het niet om, maar er zijn ook beperkingen om aan te denken:De pups geven werk.De pups zijn vermoeiend.De pups moeten om de 2 uur naar buiten om meer te zien voor het leren van de behoeften.De pups moeten wennen aan het nieuwe huis.De pups moeten nog alles leren.De pups hebben jullie nodig, wees gerust.En dan zodra je de puppy fase hebt voltooid, komt de puberteit eraan.Het wordt weer een stuk vermoeiender - want hij gaat zijn plaats willen innemen en je testen en het zal tot zijn 3 jaar duren soms steeds de regels van het onderwijs hervatten .Vergeet niet, de hond zal er altijd zijn als jullie allemaal terug op vakantie willen en als jullie telewerk klaar is.Hij wil oud worden met jou, deel uitmaken van je familie en bij jou wonen.Hij kan en wil niet 10 uur alleen zijn in de dag, opgesloten zitten in een kooi...En dat is precies wat zoveel mensen natuurlijk niet beseffen.Honden zijn levende wezens. Zij hebben behoeften waaraan voldaan moet worden en die tijd, geld en persoonlijke investeringen vergen.Zeker de moeite waard, maar je moet je er ook van bewust zijn .Denk daarom na!! ️Het mag geen dwangmatige aankoop zijn zoals een snuisteraar of een meubelstuk! Een hondenleven duurt tot 15 jaar (min of meer)

Lezen en kopiëren, auteur onbekend, maar het raakt.

Zo, alles is gezegd!!!!