• Wij krijgen dagelijks heel veel berichtjes/mailtjes/telefoontjes met de vraag of wij puppies beschikbaar hebben.
  • Door de vele aanvragen kunnen wij niet gelijk iedereen beantwoorden.
  • Wij zullen binnenkort de mailtjes die wij hebben ontvangen in behandeling nemen, en bij de mensen waarbij wij een goed gevoel bij hebben zullen we contact mee opnemen voor een eventuele kennismaking.
  • Onze pups gaan NIET zomaar naar iedereen toe. Wij zullen met veel zorg een goed en gouden mandje uitzoeken waar wij eisen aan stellen.
  • Hiervoor jullie begrip.

Wij verwachten eind juli Harlekijn pups van Angel Misty Gidi's Pride en Shadow Proforza Affogato

 

Misty en Shadow zijn 27-07-2021 trotse ouders geworden van 7 Pups 1 Teef en 6 Reutjes

 

 

         Even een toelichting lees aandachtig

We krijgen vaak mensen die in eerste instantie enkel en alleen geïnteresseerd zijn in de prijs van onze pups. Dan krijgen we een korte mail met enkel de vraag; "Hoeveel voor een pup?!"

Laat ons daarover een paar woorden zeggen.. Tegen jou; de persoon die mailt om alleen naar de prijs te vragen. De persoon die belt en verrassend zegt, na het horen van een prijs, "Ik kan ergens anders een goedkopere pup kopen". Wij spreken jou ook aan, de persoon die geen interesse heeft in papieren omdat: "ik gewoon een huisdier wil."

Geen enkele hond is voor ons "gewoon een huisdier"!

Achter elke rasecht pupje/hond zit een FOKKER.We gebruiken hoofdletters om een fokker te onderscheiden van een dierenfabriek of broodfokkers.Een serieuze fokker fokt geen honden zonder papieren, wat de integriteit van het ras niet beschermt. Registratie (papieren) zijn dossiers van officiële instanties afkomstig, papieren die de bloedlijn documenteren en het mogelijk maken gezondheidsproblemen in de bloedlijnen te onderzoeken en uit te sluiten. Wanneer je een fokker vertelt dat je niet geïnteresseerd bent in papieren, vertel je, dat je niet geïnteresseerd bent in de gezondheid van de pup, maar alleen in het vinden van de goedkoopste. Als je een pup koopt van een gerenommeerde en hoogwaardige fokker, is en voelt deze fokker zich verantwoordelijk voor de gezondheid van elke pup, voor zowel de honden als elke pup die ze in hun leven verkochten. Deze fokker slaat de vakantie over, mist veel slaap en het grootste deel van zijn persoonlijke huisruimte is omgebouwd in ruimte voor zijn honden. De echt gepassioneerde fokker, die houdt van wat hij fokt, gebruikt zijn hele hart en ziel om dat te doen. Niet alleen voor pups die verkocht worden, maar ook bij elke klant die een stukje van hun hart meekrijgt en daarmee lid is van hun grote familie. Hierbij wordt ook rekening gehouden met pups of honden die ziek worden of extra hulp nodig hebben om te gedijen. Fokkers maken zich zorgen over hun baby's nadat ze weggaan en nemen ze zonder twijfel terug wanneer dit nodig is.

Een fokker zal zijn handen vuil maken, vaak bedekt met alles wat bij de geboorte komt. Want daar draait het leven om... te midden van geboorte en dood is leven. Het wiel dat blijft draaien. Een fokker voert testen, echo's, röntgenfoto's, analyses, keizersnedes, vaccinaties, registratie van stambomen en microchips, ontworming voor zijn pups en laat ze evalueren en onderzoeken door specialisten. We hebben contacten met dierenartsen en in ons geval met de Nederlandse Poedel Club en overleggen met deze specialisten hoe we bepaalde gezondheidsklachten kunnen outcrossen in de bloedlijnen, zoals bijvoorbeeld bij onze Angel Misty Gidi's Pride en Shadow Proforza Affogato

Last but not least kiest een fokker de familie die het geluk heeft om een van hun pups te mogen verwelkomen. Ja, dat lees je goed. Een echte fokker kiest aan wie hij verkoopt omdat hij geen geld verdient aan de verkoop. Er is geen compensatie die de investeringen van een fokker kan compenseren. Daarom moeten ze er zeker van zijn dat ze goed terecht komen en geliefd worden. Vaak meer dan alleen maar "ja" zeggen... Een goede fokker heeft verschillende criteria voor degenen die hun bloedlijn willen voortzetten. Waarom? DAAROM! Aangezien fokken geen verantwoordelijkheid is om licht op te vatten, het is een keuze voor de enorm toegewijde mensen die bereid zijn om op te offeren!

Omdat een hond nooit "gewoon een huisdier" is, het is het erfgoed van de fokker, de beste vriend van een kleine jongen, een beschermer van kleine meisjes, therapie voor ouderen, een familielid, iemands hele wereld!

Verantwoordelijk fokken en het mogen deelnemen in het leven van verschillende honden is een levensstijl en inzet die velen niet kunnen begrijpen. 7 dagen per week en 365 dagen per jaar draait ons leven om de honden!

Mede geschreven door: Sr. Eduardo Loredo Muller

Vertaald in het Engels door Angel Sophia Nogga

Gewijzigd voor honden door: Amber French

aangepast door Gidi's Pride